Ozon is een geboren en getogen Rotterdammer die als kunstenaar opereert vanuit zijn studio in Delfshaven. Het is voor hem allemaal begonnen toen hij 11 jaar was en al veel tekende op school. Op een dag speelde hij bij een vriend thuis en vonden ze een spuitbus. Deze ervaring zou het leven van Ozon veranderen. Hij vond de verfgeur geweldig en de spanning om zijn eerste letters op een muur te zetten droop er vanaf. Vanaf dat moment was het voor Ozon duidelijk: “Ik wil dingen maken!”
Hij verdiepte zich in het fenomeen graffiti, kwam in contact met Rotterdamse schrijvers en ging uiteindelijk zelf aan de slag. De Coolhaven in Rotterdam zorgde hierbij voor een belangrijke trigger. In 1989 bevond zich daar namelijk een Hall of Fame waardoor er veel graffiti te zien was. Hij zag pieces van Eras, Ces, Saine, Sism en Bez. Iedere dag na school was Ozon daar te vinden om te kijken of er nieuw werk was gemaakt. Hij was zo gek van die plek dat hij een stukje muur uit die tijd heeft bewaard.
In eerste instantie begon Ozon zoals iedere schrijver met letters, maar hij kwam er al snel achter dat zijn voorkeur ging naar afbeeldingen, poppetjes en effecten. “Om de bussen te bekostigen, deed ik veel rolluiken in de stad tegen betaling. Ik ging voor iedereen die maar iets wilde aan de slag. Veel werken zagen er achteraf niet uit, maar op dat moment was ik wel overtuigd van een goed resultaat.”
Sinds 2001 is hij fulltime artiest en verdient hij zijn brood als kunstenaar door o.a. het maken van muurschilderingen. Veel ideeën voor zijn werken haalt hij uit het nieuws of uit comics, maar inspiratie kan ook al komen door een object dat hij tegenkomt op de vlooienmarkt. Zijn werk is ook in het buitenland terechtgekomen waaronder in Egypte, Ierland, Denemarken en Amerika.
Hoe zou Ozon zijn eigen stijl omschrijven?
“Ik zou mijn stijl omschrijven als organisch. Vroeger wilde ik mijn werk op iets laten lijken, maar dat heb ik nu losgelaten. In mijn huidige werk hoef je niet direct te zien wat het is. Ik wil mensen laten nadenken en zelf een oordeel laten vellen. Het zijn geen gedachtespinsels, de afbeeldingen komen voort uit een bestaand object. Veel werk komt voort uit 3D, want ik maak veel sculpturen."
Voor Rewriters maakte hij het eerste werk voor de route. Hij zegt hierover het volgende: “De schildering komt voort uit een sculptuur die ik in Amerika heb gemaakt voor een sanitairfabriek. De sculptuur bestond uit een verfrommelde wasbak. Voor Rewriters heb ik dat beeld als uitgangspunt genomen en het resultaat is een schildering waar je meerdere dingen in kunt zien. Ik gebruik de termen Urban Art, Graffiti of Street Art niet voor wat ik doe. Ik noem het simpelweg kunst.”
Hij is van mening dat Rewriters een interessante toevoeging is aan bestaande kunstroutes. "Vooral omdat er vroeger veel meer kunst zichtbaar was in de openbare ruimte dan vandaag de dag. Er zijn gelukkig steeds meer mensen op dit vlak actief zoals de Rotterdamse kunstenaars Telmo Miel, Influenza en Daan Botlek. Zij zorgen echt voor een flinke kwaliteitsinjectie. Het strenge schoonmaakbeleid in Rotterdam zorgt voor een saai uiterlijk van de stad. Graffiti heeft van origine een negatief imago, maar ik heb wel het idee dat dat aan het veranderen is en ik heb er veel vertrouwen in dat Rewriters hier een belangrijke rol in gaat spelen.”